Βαγγέλης Μύρων

Ποιητής

Ο Βαγγέλης Μύρων γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ημαθίας, το 1947. Εκεί τελείωσε και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (στο ιδιωτικό γυμνάσιο Μελίκης) και συνέχισε με τις πανεπιστημιακές του σπουδές στη Θεσσαλονίκη, τις οποίες δυστυχώς διέκοψε λόγω οικονομικών δυσχερειών (φτωχή οικογένεια, οι γονείς του Γιάννης και Μαρία είχαν άλλα εφτά παιδιά).

Στρατός και χούντα, της οποίας ήταν πολέμιος και πολεμήθηκε βάναυσα ακόμα και από τους συντοπίτες του. Τελικά κατέφυγε στην Αυστραλία, όπου ζει ακόμα με τη γυναίκα του Θεοδώρα, τα τρία του παιδιά Γιάννη, Αντώνη και Μαρία, με τους συντρόφους τους και έξι εγγονάκια.

Στο λογοτεχνικό του ενεργητικό έχει την ποιητική συλλογή “Άνεμοι ανάπλωροι”, τρεις συλλογικές εκδόσεις “Ανθολογία σονέτων» (επιμέλεια Γιάννη Λιάσκου), άλλες τρεις συλλογικές εκδόσεις με τίτλο “Σύμπλευση”, του οποίου τίτλου διεκδικεί και την πατρότητα. Συμμετέχει σε όλα σχεδόν τα περιοδικά της παροικίας και εφημερίδες.

Το παρόν βιβλίο αποτελείται από εβδομαδιαία δημοσιεύματα σε στήλη της εφημερίδας “Νέος κόσμος”, τη μεγαλύτερη Ελληνική εφημερίδα του Νοτίου Ημισφαιρίου.